Kategorie: Interiér

Styl eko to ne jen láska k přírodním materiálům, ale také uvědomělá volba mnoha lidí, kteří chtějí žít v souladu s přírodou a pečovat o životní prostředí. Tato estetika má mnoho podob. Může se spojit s jinými styly – provensálským, rustikálním, skandinávským či urban jungle. Velmi často jde ruku v ruce s minimalismem. Je blízká trendu boho a japandi. V tomto článku představíme několik zajímavých nápadů na interiér v duchu eko s využitím elegantního nábytku. Doporučujeme k přečtení!

Komoda BOHO do salonu i nejen tam

Styl eko má rád jednoduchost a přirozenost. Komoda z kolekce BOHO se dokonale hodí do interiéru inspirovaného rustikální, skandinávskou estetikou a právě boho. Jednoduchý tvar osloví milovníky moderních, úsporných aranžací. Komoda v barvě dub riviera dodá interiéru útulnost a vytvoří příjemnou atmosféru pro relaxaci. Tento nábytek bude skvěle ladit s dřevěnou podlahou a textiliemi vyrobenými z přírodních materiálů – lnu, bavlny, vlny. Prostorné skříňky uchovají mnoho drobností. V kolekci BOHO najdete také jiné modely komod a noční stolky. Vysoké nožky dodají aranžaci lehkost. Nábytek je vyroben z kvalitní laminované desky. Desky v barvě bianco mramoru vypadají velmi vznešeně. Pokud tedy hledáte jedinečný nábytek, který doplní moderní interiér, podívejte se na naši nabídku.

Komoda BOHO 04 dub riviera

Stylová komoda s krbem ART DECO

Krb v obývacím pokoji je snem mnoha lidí. Bohužel si na něj ne vždy můžeme dovolit – zejména v bytě v paneláku. To však neznamená, že se musíme vzdát pohledu na uklidňující plameny při večerním odpočinku. V současné době jsou stále populárnější biokrby, a také... komody s krbem. Toto řešení má mnoho výhod. Především je pohodlné – krb můžeme umístit prakticky kamkoli. Odpadá nám také nutnost čištění krbové vložky, vybírání popela, a tím pádem se vyhneme prachu a nečistotám. Jednou z nabídek internetového obchodu Mebline.cz je komoda RTV ART DECO s krbem s funkcí ohřevu. Barvu plamenů lze měnit pomocí dálkového ovládání. Teplý odstín ořechu ideálně ladí s aranžemi inspirovanými stylem eko. Boční skříňky nabízejí dostatek úložného prostoru. Korpus nábytku je vyroben z laminované desky, přední strany z MDF desky. Komoda je vybavena černými kovovými nožkami a systémem otevírání push to open.

Komoda RTV ART DECO 190 s krbem ořech warmia

Kolekce nábytku GRANERO – styl cottage v nejlepší podobě

Pokud se nejlépe cítíte v útulných interiérech obklopených dřevem, a navíc oceníte neotřelý design, seznamte se s nábytkem GRANERO. To je skvělá volba pro byt zařízený v okouzlující estetice cottage a rustic. Oba trendy se pojí s prázdninami na venkovském domě obklopeném zelení, kde na každém kroku narazíte na zajímavé ručně vyrobené výrobky, ručně vyrobené textilie a samozřejmě přírodní materiály – dřevo, kámen, cihly. V takovém prostředí se komoda RTV z kolekce GRANERO bude vyjímat skvěle. Široký nábytek v barvě dub wotan má posuvné přední strany s efektním dekorem. Celý nábytek je vyroben z matové laminované desky. Nábytek se skvěle hodí na televizní stěnu pokrytou moderními lištami nebo lamelami. Zajímavé je, že komoda GRANERO může oslovit i milovníky koloniálního stylu, který evokuje daleké výpravy do exotických koutů světa. Stačí přidat do aranžace suvenýry z cest, africké masky, bambusovou makramé nebo dřevěnou sošku. Mnoho aranžovacích inspirací najdete na Mebline.cz!

Komoda RTV GRANERO dub wotan

Elegantní obývací pokoj v odstínu dřeva

Nábytek BERAM je nadčasovou nabídkou do obývacího pokoje inspirovaného stylem eko. Skvěle korespondují se skandinávskou estetikou, japandi, minimalistickou. Doplní urban jungle a přidají útulnost loftovému obývacímu pokoji. V sadě najdete skříňku RTV, dvě vitríny s prosklením a lavici s policí a úložným prostorem pod deskou. Nábytek o jednoduchém, geometrickém tvaru je vybaven kovovými podstavci s kluzáky. Vitríny lze vybavit jemným LED osvětlením. V kolekci BERAM jsou také dostupné modely komod a stolků různých velikostí. Všechny jsou vyrobeny z vysoce kvalitní laminované desky.

 Nábytek do obýváku BERAM 1 dub artisan

Pro koho je styl eko?

Pro milovníky přírodních materiálů – dřeva, mramoru, žuly, terakoty, ratanu atd.
Pro osoby, které mají rády útulné, teplé prostředí a cítí se nejlépe v domácím prostředí
Pro minimalisty – příkladem jsou jednoduché, ale zároveň velmi elegantní aranžace japandi, kde se doplňky omezují na minimum
Pro osoby, které pečují o životní prostředí a žijí v souladu s přírodou.

Co nesmí chybět v eko aranžaci bytu?

Samozřejmě dřevo a… rostliny. Vždy zelené stromky, květiny a veškerá vegetace jsou nezbytností interiéru zařízeného v eko stylu, urban jungle nebo boho. V těchto typech projektů se můžete odvážit používat tapety, koberce a textilie s motivy exotických listů, barevných květin nebo jiných tropických rostlin. Ideálním doplňkem budou lněné závěsy, ručně pletený přehoz a koše z proutí.

Doporučujeme, abyste se seznámili se širokou škálou eko nábytku, který najdete na Mebline.cz!