Kategorie: Interiér

Asi každý z nás má občas chuť usadit se do pohodlného křesla s šálkem kávy nebo knihou. Dopřát si trochu odpočinku po celém dni. Křeslo je v našich domovech přítomno již po staletí. Kdysi bylo bohatě zdobené, připomínající spíše trůn, a plnilo výhradně reprezentativní funkci. Vyjadřovalo status osoby, která v něm seděla. V současnosti tento typ nábytku vnáší do interiéru atmosféru tepla a útulnosti, a zároveň je mimořádně funkční. V našem internetovém obchodě Mebline.pl najdete široký výběr modelů, které odpovídají současným trendům v interiérovém designu. V tomto článku vám představíme několik zajímavých křesel, s jejichž pomocí změníte vzhled obývacího pokoje, ložnice nebo kanceláře. Přejeme příjemné čtení!

Moderní křeslo s nádechem glamour

Relaxační křeslo CASTEL 2 je velmi ženský model. Romantický charakter tohoto nábytku se projevuje nejen v jemném odstínu čalounění, ale také v oblinách, měkkém, příjemném na dotek čalounění a štíhlých, vysokých nožkách ve zlaté barvě. Opěradlo zdobí jemné prošívání. Lehce zaoblená „záda“ křesla zvyšují komfort odpočinku. Celý povrch je pokryt vysoce kvalitní sametovou látkou a zlaté nožky jsou vyrobeny z chromované oceli. Model CASTEL 2 skvěle doplní interiér ve stylu glamour, ale nejen to. Díky unikátnímu designu se hodí do mnoha moderních interiérových projektů. Bude praktickou ozdobou obývacího pokoje, ložnice nebo pokoje dospívající dívky. Křeslo je k dispozici také v jiných barevných variantách.

Relaxační křeslo CASTEL 2 světle růžové

Relaxační křeslo CASTEL 2 světle růžové

Minimalistické křeslo do obývacího pokoje nebo kanceláře

Pokud hledáte funkční, úsporné křeslo, seznamte se s modelem ZEFIR, dostupným v různých barvách. Jednoduché, geometrické tvary se skvěle hodí do moderního interiéru inspirovaného stylem modern classic, ale nejen to. Křeslo se skvěle hodí do elegantního obývacího pokoje, pracovny, lobby. Zajistí nejvyšší komfort odpočinku. Nožky jsou vyrobeny z plastu, sedák a opěradlo z HR pěny a kostra z přírodního dřeva a dřevotřísky. Nabízíme také kompaktní pohovky ZEFIR. Dobrou volbou bude také hotová sada odpočinkového nábytku do obývacího pokoje nebo kancelářských prostor.

Křeslo ZEFIR solo 251 chrom

Něco pro milovníky křesel typu ušák

Na Mebline.cz nemohou chybět nadčasová křesla typu ušák – ideální společníci pro dlouhé večery. Tato křesla byla známá již v 16. století v Anglii, kde se za velkým opěradlem křesla mohlo ukrýt před chladem vyzařujícím z nevyhřátých zdí kamenného domu. Charakteristické „uši“ účinně chránily před větrem vnikajícím do obývacího pokoje. Stylový ušák se skvěle hodí k umístění vedle krbu nebo knihovny. Dokonale se hodí do relaxačního koutku i do dětského pokoje. Zpříjemní čtení, sledování filmu a co víc, přinese do interiéru příjemnou atmosféru útulnosti. Křeslo typu ušák se hodí také do ložnice nebo pokoje dospívajícího.

Jedním z našich návrhů je moderní křeslo DELGADO v hořčicové barvě. Opěradlo a přední část sedáku zdobí svislé prošívání. Celý povrch je pokryt odolnou sametovou látkou a nožky jsou vyrobeny z masivního dřeva. Model DELGADO je k dispozici také v šedé barvě.

Meble LAKCHOS – moderní elegance

Křeslo z této mimořádné kolekce zaujme ty, kteří oceňují pohodlí a nevšední design. Nábytek je pokryt odolnou látkou Estetiv, odolnou proti skvrnám a mechanickému poškození. Dřevěná konstrukce zajišťuje stabilitu a příjemné na dotek čalounění – pohodlí při odpočinku. Nábytek se skvěle hodí do moderního interiéru obývacího pokoje v duchu skandinávského, japandi nebo eklektického stylu. V kolekci LAKCHOS najdete také křesla a lenošky v jiných barevných variantách.

Křeslo LAKCHOS fuego 168

Moderní křesla HALMAR s univerzálním využitím

Křesla z této jedinečné kolekce najdou využití na mnoha místech – v exkluzivním obývacím pokoji, útulném dětském pokoji, ložnici, kancelářských prostorách. Výrobce navrhuje také stylová křesla na terasu nebo balkon, která zajistí optimální podmínky pro odpočinek na čerstvém vzduchu. Příkladem může být model IKARO2, vyrobený ze syntetického ratanu a práškově lakované oceli. Elegantní černá barva skvěle ladí s moderním vzhledem terasy. Křeslo IKARO2 se skvěle hodí i do denní zóny. Nabízí široké spektrum využití.

V elegantním obývacím pokoji nebo pracovně se skvěle představí trochu dekadentní model ANGELO s efektním prošíváním a ozdobným lemováním na sedáku. Tmavě zelená, šedá, růžová – optimálně přizpůsobíte barvu křesla specifikům interiéru. Sedák a opěradlo jsou pokryty silnou, příjemnou na dotek sametovou látkou. Černé nožky jsou vyrobeny z práškově lakované oceli. Nábytek se skvěle hodí do bytu, kanceláře nebo lobby inspirovaného estetikou art deco.

V kolekci HALMAR najdete také ergonomická otočná křesla do kanceláře, včetně elegantních čalouněných modelů zdobených prošíváním. Jedním z návrhů je křeslo GONZO, vyrobené z chromované oceli a odolného čalounického materiálu. Područky jsou také opatřeny měkkým potahem. Křeslo je vybaveno systémem nastavení výšky. Model GONZO je k dispozici v několika barevných variantách.

Správně tvarovaná křesla stále častěji nahrazují tradiční židle. V elegantní jídelně se skvěle hodí model ELEGANCE2 na zlatých nožkách vyrobených z práškově lakované oceli. Opěradlo a sedák jsou potaženy tmavě zelenou látkou odolnou proti poškození. Stylová křesla kompaktních rozměrů najdou uplatnění i v kosmetickém salonu, kanceláři, sídle firmy a všude tam, kde chceme zajistit nejvyšší komfort klientům i obchodním partnerům. Pokud však vaše práce vyžaduje dlouhé hodiny sezení před monitorem, prohlédněte si modely ergonomických kancelářských křesel, vybavených nastavitelnými područkami, sklopným opěradlem, mechanismem TILT a nastavením výšky sedáku. Ideálně by mělo mít křeslo oporu pro bederní páteř. Příkladem může být křeslo DEFENDER, které má všechna tato vylepšení.

Stylová a levná křesla – pouze na Mebline.cz!