Kategorie: Interiér

Návrh kuchyně obvykle spojuje se značným výdajem a nutností strávit mnoho hodin optimálním rozvržením interiéru, aby jeho používání bylo pohodlné. A i když se vyplatí věnovat více času na navržení vysněného kuchyňského prostoru, není nutné na něj utratit jmění. V tomto článku dokážeme, že stylová, moderní kuchyňská sestava může být levná, a přitom pevná a odolná. Doporučujeme k přečtení.

Kuchyňský nábytek za méně než 15000 Kč? Je to možné!

Pokud zařizujete malou kuchyň v bytě nebo garsonce, pravděpodobně vám záleží na praktickém uspořádání interiéru, aniž byste ho zahltili nadměrným množstvím nábytku, spotřebičů nebo zbytečných doplňků. Příznivcům moderních řešení doporučujeme praktický nábytek MADERA, který ladí s aktuálními interiérovými trendy. Tento projekt zohledňuje spoustu úložného prostoru pro spotřebiče, nádobí, příslušenství a potraviny. Teplý odstín dřeva dub artisan je kombinován s elegantní černí dolních skříněk. Součástí setu je skříňka pod dřez, skříňka pod troubu, skříňka se zásuvkami a nástěnné skříňky, včetně skříňky se sklem.

Přední části nábytku MADERA jsou vybaveny podlouhlými úchyty. V ceně je zahrnuto tiché zavírání, což značně zvyšuje komfort používání nábytku. Celá sestava je vyrobena z kvalitní laminované nábytkové desky. V našem internetovém obchodě Mebline.cz také najdete jedno- a dvoukomorové dřezy, stejně jako kuchyňské pracovní desky v různých barevných variantách (světlý mramor Carrara, tmavý mramor Roma, dub artisan a metallic brown). V kolekci jsou také další modely stojících a nástěnných skříněk, kuchyňských sloupků, polic a rohových skříněk, modulů se sklem a předních částí pro myčky různých velikostí. Nábytek vypadá velmi elegantně. Dodává interiéru útulnost. Skvěle se hodí do minimalistických, ekologických, skandinávských nebo japandi aranžmá. Bude se líbit milovníkům dřeva a přírodních materiálů v interiéru.

 Kuchyňská linka MADERA 1 dub artisan / černá

Bílý kuchyňský nábytek – kde se uplatní?

Světlý nábytek je oblíbenou volbou pro moderní i klasické kuchyně. Vnáší do interiéru svěžest a lehkost. Ladí s různými povrchovými materiály. Poskytuje vynikající pozadí pro designové spotřebiče. Bílý nábytek bude ideální volbou pro malou kuchyň nebo kuchyňský kout. Odrážejí světlo, což opticky zesvětluje a zvětšuje prostor. Nevýhodou bílého nábytku v kuchyni je jeho náchylnost k zašpinění, ale pokud je nábytek vyroben z kvalitních materiálů, všechny skvrny a nečistoty snadno odstraníte.

Jedním z návrhů našeho e-shopu je levná kuchyně STILL. Můžete si k ní vybrat pracovní desky v barvě mramoru nebo dřeva. Ty druhé „zpříjemní“ interiér, zatímco mramor vnáší do aranžmá prvek luxusu. Set STILL se skvěle hodí do klasického interiéru, ale nejen to. Najde uplatnění v místnosti inspirované provensálským, rustikálním nebo dokonce skandinávským stylem. Sadu lze doplnit o další prvky – rohovou skříňku, nástěnné police, přední část myčky, dřez, skříňku se zásuvkami nebo se sklem. Nábytek je vybaven černými kovovými úchyty a tichým zavíráním.

 Kuchyňská linka STILL 1 bílá

Kolekce STILL – vytříbená kuchyně v tmavých barvách

Tmavá kuchyně nebyla až donedávna zřejmou volbou. V současnosti se v mnoha interiérových projektech objevuje černý, tmavě modrý nebo grafitový nábytek, pracovní desky, nástěnné a podlahové krytiny. A jsou fascinující. Vypadají velmi elegantně a zdůrazňují exkluzivní charakter místnosti. Uplatní se v moderních aranžmá, ale nejen tam. Skvěle ladí s estetikou modern classic, minimalismu, glamour nebo art deco. Stačí přidat vhodné doplňky, aby byl dosažen požadovaný vzhled kuchyně. Při zavedení pracovní desky, úchytek skříněk nebo nástěnné krytiny v odstínu přírodního dřeva získáte neobvyklý vzhled inspirovaný estetikou eko nebo japandi. Kovové lampy, cihlová stěna a dlažba napodobující beton zvýrazní industriální charakter interiéru. Úplně jinak bude vypadat stejný tmavý kuchyňský nábytek s černými mramorovými nebo žulovými pracovními deskami. Přidáte-li k tomu zlaté úchytky a další pozlacené prvky, získáte luxusní aranžmá potěšující oko vznešeným designem.

Nejste si jisti, zda je tmavá kuchyně pro vás? Začněte postupně zavádět do interiéru elegantní černou, tmavě hnědou nebo grafitovou. Tmavý kuchyňský nábytek skvěle ladí se světlými pracovními deskami a šedými nebo bílými stěnami. Můžete se rozhodnout pouze pro přední části a spotřebiče v tmavých barvách. Korpus ať zůstane světlý.

Jedním z návrhů našeho e-shopu jsou rohové skříně STILL2, včetně stojících a nástěnných skříněk, rohových skříněk, skříněk se zásuvkami, pod dřez a přední části pro myčky. Celý set je vyroben z vysoce kvalitní laminované nábytkové desky. Barvu pracovní desky si můžete také vybrat sami. K dřevěnému korpusu se skvěle hodí pracovní deska v teplém odstínu dubu artisan. Nábytek STILL2 nabízí spoustu úložného prostoru. S jejich pomocí optimálně zařídíte kuchyň otevřenou do obývacího pokoje.

Kuchyňská linka STILL 2 dub artisan / grafit

Je tmavá kuchyně vždy dobrou volbou? Ne nutně. Černý nábytek, pracovní desky a nástěnné krytiny se nemusí osvědčit v malé místnosti, malé garsonce nebo kuchyňském koutu bez přístupu k dennímu světlu. Vše však záleží na individuálních estetických preferencích, které jsou důležitější než aktuální interiérové trendy.

Kuchyň otevřená do obývacího pokoje – výhody a nevýhody

Kuchyně spojená s obývacím pokojem je dnes standardem. Toto řešení má mnoho výhod: vše máme na dosah ruky, připravujeme jídlo a zároveň udržujeme kontakt s hosty u stolu, rychleji servírujeme pokrmy a co je nejdůležitější, interiér je funkčnější. Denní zóna je prostornější, protože byly odstraněny stěny mezi kuchyní, obývacím pokojem a jídelnou. Můžete sledovat oblíbený seriál při přípravě sendvičů nebo dohlížet na vaření oběda z pohovky. Ne vždy však kuchyně otevřená do obývacího pokoje splní očekávání. Hlavním problémem je... nepořádek. Někdy nechceme, aby naši hosté v obývací části viděli nahromaděné nádobí a hrnce na pracovní desce. V takovém případě může pomoci dělicí prvek, i když symbolický. Stačí mřížkovaná police mezi kuchyňským koutem a obývacím pokojem. Zajímavou možností může být také lehké předělení nebo trendy lamely. Interiér neztratí na prostornosti a případný nepořádek v kuchyni nebude viditelný.

Světlá rohová kuchyň – elegantní ZOYA

Krása spočívá v jednoduchosti. Důkazem toho je stylová kuchyň ZOYA v jemném odstínu světle šedé. Nábytek je mimořádně prostorný. Sada obsahuje rohové skříně, skříně pod troubu a mikrovlnku, skříňku pod varnou desku a pod dřez. Pracovní desky je třeba zakoupit samostatně. Jak dřevěné, tak i mramorové nebo žulové modely se skvěle hodí. Skříňky jsou vybaveny tichým zavíráním, což značně zvyšuje komfort používání kuchyně. Nábytek je vyroben z pevné laminované nábytkové desky a fóliované MDF desky. V kolekci ZOYA jsou také další prvky pro moderní kuchyňskou sestavu. Můžete si tedy sestavit vlastní set. Šedá kuchyně v světlých tónech je optimální volbou pro každý interiér. V našem internetovém obchodě Mebline.cz si můžete pořídit elegantní a levný nábytek, který vám pomůže zařídit funkční prostor pro vaření a skladování potravin.

Nabízíme praktické sady pro malý kuchyňský kout i pro velkou kuchyň s jídelnou. Na Mebline.cz najdete také nezbytné příslušenství – pracovní desky, dřezy, baterie (včetně praktických elastických baterií), úchyty ke skříňkám a mnoho dalších produktů za atraktivní ceny. Máte otázky? Doporučujeme kontaktovat náš tým!