Kategorie: Tipy a triky

Bez ohledu na velikost domácnosti, pravděpodobně po čase nastane problém s úložným prostorem. V dnešním článku Vám nabídneme několik praktických tipů, které pomohou lépe uspořádat úložný prostor v místnosti a zlepší funkčnost vašeho domova.

Kuchyně

je místem, které vyžaduje maximální organizaci a různé možnosti skladování příslušenství i jídla. Máte-li omezený počet skříněk nebo malou pracovní desku, je velmi dobrou volbou pořízení kuchyňského vozíky nebo ostrůvku, který poskytne další prostor na uložení potřebných věcí. Maximálně užitečné je využití povrchu stěn, což v praktickém životě znamená využití skříněk, kolejnic apod.

Pokud se budeme bavit o vnitřním vybavení kuchyňských skříněk, je vhodné si uvědomit k čemu bude skříňka sloužit – k ukládání potravin, kuchyňského náčiní, příborů apod. Vhodné je pořízení praktických výplní do zásuvek, držáků talířů či poklic. Při nedostatečném místě pro skladování potravin využijete dekorativní sklenice a dózy, které uchovají potraviny v suchu.

d

Zdroj: HOUZZ

Koupelna

Koupelna je obvykle jednou z nejmenších místností v domě, proto rychle nastane problém: „Kam to dám?“ Nikdo nechce neupravenou a neuklizenou koupelnu, pokud nemáte možnost skrýt veškerou kosmetiku a domácí potřeby je vhodné použít dekorativní koše, připevněné ke stěnám či dveřím. Prostor nad toaletou je ideální na malou skříňku či police.

Pokud je v koupelně více místa je vhodné pořídit i větší úložnou skříň – na míru, která lehce skryje vše potřebné. Ve skříňce pod umyvadlem je vhodné zabudování tyče na zavěšení sprejů. Pozor na ochranu proti vniknutí dětí a zvířat k saponátům, čističům apod. - bezpečnost je na prvním místě.

ss

Zdroj: HOUZZ

Obývací pokoj

Kromě klasické klasické obývací stěny je mnoho možností, jak uložit potřebné věci v obývacím pokoji. Pod konferenčním stolem se bude krásně vyjímat dřevěná bedna, která poskytne úložný prostor pro deky, ale i případné sezení.

Jako další varianta je otevíratelný puf, který skvěle uloží DVD, deskové hry nebo přikrývky. Pokud řešíte místo pro své oblíbené knihy je krásný nápad rozložit knihovnu okolo dveří nebo montované regály.

gtre

Zdroj.: HOUZZ

Ložnice

Ložnicový prostor, kde si i po náročném dni chcete odpočinout by neměl obsahovat přebytečný nábytek ani množství povalených věcí. Vhodným úložným prostorem je šatní skříň, komoda obsahující úložné vsuvky a noční stolky. Vhodná je i lavice či truhla k uložení sezónního oblečení, jako bundy nebo povlečení.

et

Zdroj: HOUZZ

Dětské pokoje

V dětském pokoji je těžké uchovat dlouhodobý pořádek – všude hračky, kresby, oblečení. Pokud nechcete, aby v dětském pokoji zavládl chaos, myslete na velký úložný prostor. Bude vhodné pořídit knihovnu na knihy a sochy, kartonové barevné krabice, proutěné koše, velké pytle, dřevěné krabice a truhly, plastové nádoby, které ukryjí a uspořádají veškerý nepořádek.

Úložný prostor pod postelí dokonale obstará zásuvka pod postel – kde budou ukryty i ty největší poklady vašich ratolestí.

erwer

Zdroj: HOUZZ

Předsíň

Nedovolte, aby jste vy i vaši hosti vstoupili do pokoje nepořádku a chaosu. Předsíň je ukázkou vašeho domova, takže by měla vždy udělat dobrý dojem. Kromě toho, poslední věc, kterou chcete vidět při cestě do práce je nepořádek ve vašem bytě, proto dbejte, aby všechny věci měli své místo.

 V každé předsíni by měla být komoda na obuv, háčky nebo věšák na bundy, místo kam položíte kabelku, pokrývku hlavy a misku či skříňku na uchovávání klíčů.

afa

Zdroj: HOUZZ

Garáž

Garáž je doménou správného chlapa. V garáži se shromažďují často špinavé věci, proto je to zvláštní místo na udržení pořádku. Sekačka na trávu, nářadí, zahradnické potřeby, vánoční ozdoby, sportovní vybavení, pneumatiky a další věci, které doma opravdu nechcete.

Zkuste namontovat police na zdi, závěsné koše na míče a nezbytnosti. Prostorné skříňky z plechu dokonale uchovají vaše nářadí a každá z věcí v garáži je snadno přístupná.