Kategorie: Tipy a triky

Jak zpříjemnit dnešnímu studentovi učení a bádání? Přeci pokojem, který lahodí oku a zároveň je svým stylem edukační. Poradíme Vám, jak můžete obohatit studenský pokoj a zároveň procvičovat čtení, praktikování pravopisu, řešení matematických problémů nebo se zaměřit na geografii.

nauka1

Zdroj: Houzz

Tabulová a magnetická barva

Tabulové barvy se hodí do každého pokoje - malé dítě si může kreslit svůj svět a školák řešit matematické úlohy či cvičit pravopis. Bude to zábavné a zároveň praktické pro rodiče, které mají malé umělce, protože malovat pokoj díky vaší lásce s fixou není zrovna top záležitost. I vy zde můžete nechat vzkazy a různé věci, na které si má díte vzpomenout.

nauka2

Zdroj: Houzz

Nástěnná mapa

Máte doma malého cestovatele? Miluje studovat cizí kultury a země? Použijte nástěnnou mapu! Získání geografických informací bude přirozené a příjemné. Velkoformátové tapety s mapou světa jsou originální dekorací, která se bude hodit při učení zeměpisu a plánováním cest.

Vyrobte si ručně vlajky

Poku v dětském pokoji chybí na stěně nějaká dekorace, vytvořte společně vícebarevnou výzdobu v podobě vlajek mnoha zemí, které vytvoří i vzdělávací hodnotu. Takže šup pro - kreslící blok, barevný papír, barvy nebo pastelky a můžete se pustit do opakování geografie!

nauka3

Zdroj: mrprintables.com

Čtecí koutek

Pokud vaše díte miluje čtení je určitě vhodné povzbudit jeho touhu po knihách čtecím prostorem. Stačí útulný koutek, který povzbudí jeho fantazii a čtení se stane skutečným dobrodružstvím. Trochu povzbuzující imaginace může udělat zázraky!

nauka4

Zdroj: Houzz

Citáty

Chcete ze svého dítěte sebevědomého člověka věřícího ve vlastní schopnosti, tvrdě pracujícího, plnícího si své sny a člověka co nic nevzdává? Záleží hlavně na jeho výchově, ale i malý detail jako povzbuzující citát může vaše dítě pozvednout, když si nebude vědět rady! Kupte si hotové nálepky nebo zkuste vaše kaligrafické umění v akci.

nauka6

Zdroj: Houzz

Mini hřiště

Lidský mozek je vytvořen pro omezený počet hodin koncentrace - potřebuje přestávky, aby doplnil vyčerpané rezervy duševní energie. Co v tom může pomoci? Trocha fyzické aktivity! Pokud má dítě prostor se unavit a zároveň uvolnit trochu napětí od učení, bude pracovat mnohem efektivněji. Nepotřebuje komplikovanou sadu přístrojů, stačí malá trampolína, basketbalový set nebo lezecká stěna.