Kategorie: Tipy a triky

Dobrý spánek má velký význam pro naše zdraví. Kvalita spánku je ovlivněna několika faktory, včetně typu postele a matrace. Volba správné matrace není vždy zřejmá, takže je třeba mít na paměti několik věci:

  • úroveň tvrdosti
  • rozměry
  • materiál, ze kterého je vyrobena
  • individuální preference

Tvrdá nebo měkká matrace?

Při zvažování, kterou matraci máme koupit, byste měli zvážit stavbu těla, váhu a zdravotní stav. Dobře zvolená matrace pomůže předcházet problémům se zády a kardiovaskulárním onemocněním. Její tvrdost by něměla být ani moc tvrdá, ani moc měkká.

Lozko Berg

Pro těžší lidi se doporučuje použít mírně tvrdou matraci, která optimálně uvolňuje páteř a umožňuje tělu plnou regeneraci během spánku, Příliš měkká matrace způsobí, že se tělo „zhroutí” a páteř zaujme nepřirozeně „ohnutou” polohu, která může během dne způsobit bolesti a svalová napětí.

Je třeba vědět, že příliš tvrdá matrace zabrání pohodlnému spánku. Důsledkem spánku na tvrdé matraci je bolet zad a krku, necitlivost a svalová napětí. Pokud si nejste jisti, kterou matraci si vybrat, rozhodněte se pro středně mekkou nebo středně tvdou matraci.

Lozko BONO

Bonell nebo molitanová matrace?

Internetový obchod s nábytkem Mebline nabízí široký výběr matrací různých velikostí, včetně standartních 90x200 a 160x200 cm. Jedním z produktů jsou pružinové matrace, které jsou v závislosti na modelu vybaveny antialergickou kokosovou rohoží.

Některé naše matrace jsou vybaveny latexovou vrstvou pro ještě větší pohodlí. Výhodou těchto matrací je, že při pohybu na matraci nevydávají žádný zvuk.

Loznice Latika

Na co se zaměřit při výběru matrace?

Dobrá matrace by měla být převážně pohodlná. Zkontrolujte tedy, zda zakoupený model zajišťuje potřebnou ventilaci, absorvuje vlhkost a je odolný proti deformacím. Vrstva občí vlny bude skvělým řešením pro lidi, kteří se hodně potí. Měli by jste se také ujistit, zda se jedná o jednostranný či oboustranný model.

V našem obchodu Mebline najdete kvalitní matrace z polyuretanové pěny, díky které je matrace proužná a odolná prosti praskání, Plusem bude odnímatelný potah, který lze klasicky vyprat v pračce.

Nabízené matrace jsou vyrobeny z kvalitných materiálů s využitím moderních technologií. V případě problému s výběrem správného typu se nebojte ozvat naším odbornkům společnosti Mebline. Dobře zvolená matrace bude zárukou kvalitního odpočinku!