Kategorie: Tipy a triky

Hledáte vhodnou pohovku pro Váš domov? Tento článek bude přesně pro Vás! Největším vodítkem bude náš oblíbený citát: Design není to, jak věci vypadají. Design je to, jak fungují. Steve Jobs.“ To je při výběru nové obývací soupravy zcela hlavní kritérium.

Rozměr místnosti a pohovky:

Pohovka je většinou hlavní dominantou obývacího pokoje, proto je vhodné se nejprve přeměřit prostor, kde se bude pohovka nacházet. Zde platí zlaté české přísloví: Dvakrát měr, jednou řeš. Pohovka by měla mýt kolem sebe dostatek prostoru, aby vynikla a zároveň zanechala prostor vzdušný. Berte v úvahu i fakt, že konferenční stolek by měl stát nejméně 45cm od pohovky.

 y8a4697

Rohová sedací souprava DAKO Alfa

Rozměry pohovky určuje, jak prostor obývacího pokoje, tak i využití pohovky. Pokud má pohovka sloužit, jako spací místo je jasné, že bude obsahovat i rozkládací část. Pokud je vaše rodina velká hraje velkou roli velikost pohovky a její řešení. Pro velkou rodinu je častým řešením pohovka do tvaru L nebo U.

bonnW

Rohová sedací souprava BONN W2

Typ čalounění

Pokud jde o typ tkaniny, nejdůležitějším faktorem je hlavně životní styl! Teprve potom se jedná o estetické úvahy. Jsou-li v domácnosti děti a zvířata. Je nejlepší se rozhodovat pro moderní potahové látky s převahou polyesteru (např.: z mikrovlákna nebo semiše), který je odolný vůči nečistotám, a proto se dobře čistí.

Z hlediska odolnosti vůči skvrnám je dobrou volbou i kůže (pozor, není vhodná k domácím mazlíčkům!) Přestože patří k odolným materiálům je třeba jí opečovávat, ať vydrží měkká a atraktivního vzhledu.

Mnoho lidí se rozhodne pokrýt nábytek umělou koženkou, která je levnější a více přátelská k mazlíčkům, především, že neabsorbuje vlhkost. Nevýhodou je, když je v nízké kvalitě – tvoří praskliny a lepí se na kůži.

nova

Rohová souprava NOVA

Barva a styl

Vaše nová sedačka bude s největší pravděpodobností největším nábytkem v obývacím pokoji, a proto bude ústředním budem v pozornosti. A zde máte dvě možnosti:

1. Můžete jí dát vyniknout a zvolit odvážný barevný nádech, který bude upoutávat pozornost. Pozor na okolní nábytek, který by měl být v neutrálních barvách.

2. Nechte pohovku v neutrálních odstínech a doplňte jí barevnými polštáři nebo okolními dekoracemi.

Pokud jde o styl, je zde jednoduché pravidlo „použijte to, co máte rádi!” Klasické kožené pohovky se hodí do prostorných, výrazných a majestátních interiérů. Tradiční čalouněné v živých barvách do domova, který má být hřejivý a plný života.

oslo6

Rohová sedací souprava OSLO 6

Další funkce

Návrháři nábytku se stále častěji zaměřují na multifunkční pohovky, proto je vhodné číst veškeré možnosti, které výrobce nabízí. Na vaší nové sedačce můžete nejen sedět, ale i spát, existují modely s nastavitelnými opěradly, zabudovanými konferenčním stolkem nebo policí.

florida

Sedací souprava do tvaru U FLORIDA

Pokud zvážíme všechny tyto problémy, budete na cestě k vaší vysněné pohovce, která se stane oblíbeným kusem nábytku ve vašem domovu. Chcete-li zjistit celou řadu nabízejících rohových sedaček, koukněte na náš e-shop - www.mebline.cz