Kategorie: Interiér

V moderních obývacích pokojích se stále častěji setkáváme s pohovkou umístěnou v centrální části místnosti. Toto řešení má mnoho výhod, mimo jiné umožňuje optimálně využít otevřený prostor obývacího pokoje. V moderní bytové výstavbě jsou kuchyně a jídelna velmi často otevřené do obývacího pokoje. Bez tradičních příček je obytný prostor rozdělen na "funkční" zóny nábytkem (včetně pohovky), dekorativním kobercem nebo barvou stěn či podlahy v určité části bytu.

V tomto článku vám představíme praktické a stylové pohovky a rohové sedací soupravy pro použití v moderním uspořádání. Budou zde impozantní rohové pohovky ve tvaru U a kompaktní pohovky s funkcí spaní, které se vejdou do malého prostoru. Přejeme vám příjemné čtení!

Elegantní volně stojící pohovky do malého obývacího pokoje

První, čemu bychom měli věnovat pozornost při výběru pohovky, která má stát uprostřed obývacího pokoje, je zkontrolovat, zda je daný model celý potažen potahovou látkou. Většina obývacího nábytku dostupného v sortimentu e-shopu Mebline.pl má čalouněná záda. Jedním z návrhů je pohovka BREGI s nadčasovým designem. Bude se skvěle hodit do malého obývacího pokoje. Nábytek má kontejner na lůžkoviny, polštáře v ceně, kovové nožky a pohodlnou spací plochu.

Pohovka BREGI tiffany 15

Nezapomeňte, že umístění příliš velké pohovky uprostřed malé místnosti nebude ani pohodlné, ani estetické. Proto je dobré před koupí nábytku pečlivě zkontrolovat jeho rozměry. Obrys pohovky, kterou plánujete koupit, si můžete dokonce vyznačit na podlaze obývacího pokoje. Tímto způsobem zjistíte, kolik místa bude skutečně zabírat, a vyhnete se tak přeplnění interiéru.Moderní pohovka KANGO na vysokých nožkách se bude skvěle vyjímat v malém prostoru k sezení. Zadní část nábytku je čalouněná látkou, takže ji lze uspořádat v libovolné konfiguraci. Opěradlo je zdobeno prošíváním.

Měkký sedák a profilované boky zajišťují nejvyšší komfort odpočinku.Pokud naopak hledáte slušivý kus nábytku s funkcí spaní, vsaďte na pohovku OSLO. Tento model je k dispozici v různých barevných variantách. Má úložný prostor na lůžkoviny a opěrné polštáře. Jednoduchý design se hodí téměř do každého moderního interiéru obývacího pokoje.

Pohovka KANGO inari 91

Pohovka OSLO

Volně stojící pohovka ve stylu glamour a art deco

Hledáte něco výjimečného? Krásná pohovka PLATON bude netradiční a mimořádně praktickou ozdobou uspořádání. Pohovka je rozkládací, takže se osvědčí i jako lůžko v ložnici. Má dekorativní prošívané polštáře, zaoblené boky a štíhlé nohy. Zajímavou variantou by bylo umístění dvou dvoulůžkových pohovek nebo elegantní pohovky a křesla doprostřed obývacího pokoje. Příkladem je sedací souprava ADRIA 2+1, tedy stylová pohovka potažená sametovou látkou a křeslo ze stejné kolekce. Opěradla mají ozdobné svislé prošívání. Zlaté nohy jsou vyrobeny z kovu. Celek působí nesmírně rafinovaně. Nábytek ADRIA bude ozdobou každého elegantního obývacího pokoje.

Pohovka PLATON caldo 9

Pohovka + Křeslo ADRIA

Moderní volně stojící rohová pohovka

Hodila by se rohová pohovka umístěná uprostřed obývacího pokoje? Určitě! Samozřejmě za předpokladu, že je vhodně přizpůsobena z hlediska velikosti a specifik interiéru. Jednoduchá rohová pohovka RALPH s dřevěnými nohami ve světlém buku je vynikající volbou pro obývací pokoj ve skandinávském stylu, ale nejen pro něj. Nábytek je rozkládací, má dřevěnou konstrukci a kontejner na lůžkoviny. Široká škála barev potahových látek usnadní sladění pohovky s interiérem místnosti. Jednoduché tvary se hodí téměř do každého interiéru. Stejně jako moderní rohová pohovka DORA, která se díky svým malým rozměrům hodí do malé garsonky nebo pokoje pro mladé.

Rohová sedací souprava RALPH primo 84

Rohová sedací souprava DORA malmo 90 pravá

Naopak větší pohovka ve tvaru písmene L nebo U se bude skvěle vyjímat v prostorném obývacím pokoji. Jedním z návrhů je krásný model ZORGO s prošívaným sedákem, působivými látkovými záhyby na okrajích sedáku a ozdobnými polštářky v ceně.
Elegantní rohová sedací souprava s lehátkem a dostatkem místa k sezení se dobře uplatní i ve velkém obývacím prostoru. Příkladem je model LORI s prošívaným opěradlem a kontejnerem na lůžkoviny. Rohová pohovka má funkci spaní: v rozloženém stavu nabízí plochu 144x310 cm.

Rohová sedačka ZORGO soro 93 pravá

Pohovka uprostřed obývacího pokoje - několik tipů na design:

- volně stojící pohovka může opticky oddělit odpočinkovou zónu od jídelního koutu, kuchyňského koutu nebo pracovního prostoru;
- maximálně využijte prostor za pohovkou, například umístěním nízkých polic na knihy, baru nebo úložného prostoru za zadní stranu pohovky;
- Kam umístit pohovku v obývacím pokoji? Existuje několik možností: naproti mediální stěně (v takovém případě lze za pohovku umístit jídelní stůl a židle), hned vedle krbu, naproti oknu nebo prosklené ploše s krásným výhledem do zahrady nebo na panorama města;
- vedle pohovky se hodí konferenční stolek (i ten nejmenší), na který si můžete odložit šálek, telefon nebo knihu;
- Pokud je váš obývací prostor malý, ale chcete pohovku umístit do středu místnosti, nepoužívejte příliš mnoho doplňků nebo vzorovaných koberců, které by mohly zvýšit efekt přeplněnosti uspořádání.

Spoustu inspirací pro interiérový design s pohovkou v hlavní roli najdete na webových stránkách našeho obchodu Mebline.cz. Srdečně vás vítáme!