Kategorie: Interiér

Říká se, že srdcem domu je kuchyně. A s tím je těžké nesouhlasit. Zde se obvykle nachází „velící centrum“ domácího života. V kuchyni připravujeme pokrmy, skladujeme potraviny a často také jíme. Mimořádně praktickým řešením je spojení kuchyně s jídelním koutem. Takto uspořádaný prostor výrazně zefektivní servírování nádobí během večírku doma, ale má i další výhody. Co? Doporučujeme vám přečíst si tento článek!

Moderní kuchyně v otevřeném prostoru

Moderní bytová výstavba se zaměřuje na otevřený nebo polootevřený prostor s obývacím pokojem, kuchyní a jídelnou. Díky tomu se i malý byt stává mnohem prostornějším a světlejším. Jednu funkční zónu bytu od druhé můžeme také symbolicky oddělit pomocí elegantní příčky, skleněné stěny nebo otevřené police na ozdobné drobnosti umístěné na hranici relaxačního koutku a jídelny. Danou zónu rozeznáte i podle barvy stěny nebo podlahy. Stylové nízko posazené lampy budou skvěle fungovat nad jídelním stolem.

Malá kuchyňka s jídelním koutem

Kombinace kuchyňského koutu a jídelny zahrnuje mimo jiné: v malých bytech, kde má každý centimetr čtvereční cenu zlata. Stačí sladit vhodný nábytek a máte hotovo!

Jedním z návrhů našeho internetového obchodu Mebline.pl je kompaktní kuchyně MELA v dubu sonoma nebo bílé. Celý je vyroben z laminované nábytkové desky a vybaven soklem a nastavitelnými nožičkami. Sestava obsahuje horní a spodní skříňky včetně skříňky na digestoř a dřezové skříňky. Kuchyně je široká 2,4 m, takže se bez problémů vejde i do malé místnosti. Mezi kuchyňským koutem a obývacím pokojem lze zařadit jídelní kout. Bude fungovat mimo jiné: funkční stůl ALBA 1 se čtyřmi židlemi NILO 10. Nábytek je vyroben z přírodního bukového dřeva lakovaného vodouředitelným lakem. V rozloženém stavu je deska stolu dlouhá 150 cm. Židle mají čalouněné sedáky a křížové opěrky. Barvu jednotlivých nábytkových prvků je možné sladit s barvami designu interiéru. Sestava ALBA a NILO se bude skvěle vyjímat v moderním i klasickém uspořádání bytu.

Kuchyně MELA 1,8/2,4 dub sonoma

Stůl ALBA 1 + Židle NILO 10 (4ks.) DX9

Stylová a funkční rohová kuchyně s jídelním koutem

Námořnická modrá je extrémně módní, lehce extravagantní barva, která díky své nadčasovosti vypadá skvěle i přes odstup času. Je výrazná, proto se vyplatí ji kombinovat s neutrální bílou, černou nebo odstínem dřeva. Skvěle vypadá s lesklými doplňky: mosaznými nebo pozlacenými úchytkami skříněk nebo chromovanými doplňky do kuchyně.

E-shop Mebline.cz nabízí tmavomodrou rohovou kuchyň ADELE s čely s matným povrchem (k dispozici jsou i jiné barevné varianty tohoto modelu). Korpus je vyroben z kvalitní laminované nábytkové desky, čela pak z foliované MDF desky. Jednotlivé prvky mají nastavitelné nožky, spodní sokly a funkci tichého dovírání. Kuchyně vypadá velmi stylově. Je praktický (snadno se udržuje v čistotě) a zároveň nabízí spoustu možností uspořádání (hodí se do moderních, klasických i retro interiérů).

Rohová kuchyně ADELE námořnická modrá mat

Lehké a tvarované židle K460 čalouněné šedou sametovou látkou budou dokonale ladit se stolem RICARDO. Subtilní nohy jsou vyrobeny z práškově lakované oceli. Tento nábytek bude krásnou a především praktickou ozdobou jídelního koutu.

Židle K460 šedý

Velká rohová kuchyně s jídelnou pro celou rodinu

Pokud máme větší byt, můžeme zvolit velkou kuchyň s dostatkem úložného prostoru. Rohový nábytek ZOYA2 je skvělou nabídkou pro lidi, kteří oceňují moderní design. Ekonomika formy jde ruku v ruce s funkčností, a proto stále více zákazníků e-shopu Mebline.pl volí právě tento model. Světle šedá spodní čela jsou kombinována s horními čely v barvě dub halifax. Skříňky jsou vybaveny soklem a funkcí tichého dovírání. Rukojeti jsou v čelech frézované. Nábytek dokonale ladí s černými domácími spotřebiči. Pokud však preferujeme tradičnější řešení, můžeme zvolit dřez, varnou desku a troubu v bílé barvě.

Rohová kuchyně ZOYA 2 světle šedá / přírodní dřevo

A jaký nábytek do jídelny? V jídelním koutě se bude skvěle vyjímat bílý stůl OSLO s rozkládací deskou (rozměry v rozloženém stavu: 80x180 cm). Můžete si vybrat barvu nohou, podnože a desky stolu. Celek doplní pohodlná křesla BUGGI s nadčasovým designem. Stůl OSLO i židle BUGGI jsou vyrobeny z masivního bukového dřeva.

Stůl OSLO 7 80x140/180cm přírodní dýha

Židle BUGGI

Druhou možností, která dokonale zapadne do výzdoby moderní jídelny, je oválný stůl VELDON s dřevěnou deskou posazenou na kovové podnoži fantazijního tvaru. V rozloženém stavu je dlouhá 200 cm. Odstín přírodního dubu dokonale ladí s černými nohami z práškově lakované oceli.

Rozkládací stůl VELDON dub přírodní / černý

Ke stolu VELDON budou sladěny židle K483 se sedákem a opěradlem z polypropylenu imitujícího ratan. Přírodní odstín se perfektně hodí k černým nohám. Skvěle bude vypadat i model K472 s kovovými nohami s černým práškovým nástřikem. Opěradlo a sedák jsou vyrobeny ze syntetického ratanu. Židle K483 i K472 budou vypadat skvěle v eko, minimální, scandi nebo městské džungli.
Otevřený prostor kuchyně, jídelny a obývacího pokoje

Židle K483 přírodní / černý

Židle K472 přírodní / černý

Zařizujete kuchyň s jídelnou? Pamatuj si to:

– v malém interiéru bude nejlépe fungovat nábytek ve světlých barvách (bílá, šedá, béžová, světlé odstíny dřeva);
– v omezeném prostoru poslouží rozkládací stůl – před plánovanou recepcí stačí stůl vytáhnout do středu místnosti a rozložit horní část, aby se kolem něj posadilo větší množství hostů;
– při zařizování otevřeného prostoru v domě, bytě nebo malé garsonce je třeba pamatovat na zachování estetické konzistence.


V našem internetovém obchodě najdete obrovský výběr kuchyňského a jídelního nábytku v různých stylech a barvách. Doporučujeme vám podívat se na celý sortiment na Mebline.cz!