Kategorie: Interiér

Historie komody sahá do 17. století, kdy francoužští aristokraté a sám Ludvík XIV. Měli ve své sbírce umělecky zdobené komody navržené těmi nejlepšími řemeslníky. Klasická komoda se vyznačovala vynikajícími proporcemi, zaoblenou linií a zdobenými nohami. Nábytek był často zdoben mosaznými nebo zlatými držadly a uměleckými řezbářskými vzory.

Ačkoliv se trendy v interiéru od té doby značně vyvinuly, komoda je stále ikonickým prvkem v interiéru. Vládne v obývacím pokoji, dětských pokojích i kancelářích.

Klasika v celé kráse

V internetovém obchodě Mebline najdete jak moderní komody, tak i ty tradiční. Pro náročné retor, vintage a art deco styl.

Komoda BAROS

Komoda je skvělým kusem nábytku k uspořádání oblečení, proto jej lze nalézt v ložnicích s šatnách. Její velkou výhodou je miltifunkčnost – lze ji požít jako toaletní stolek, konzolu či komodu pod televizi.

Elegantní komoda

Komoda je typ nábytku, který se hodí do jakéhokoliv interiéru. Jednotlivé modely se liší nejen designem, barvou či povrchovou úpravou, ale také počtem zásuvek nebo dveří. Obchod Mebline nabízí moderní i klasické modely vybavené zásuvkami, dveřmi i otevřenými policemi.

Komoda BONO

Zásuvky jsou vhodným řešením, pokud chcete rychle uspořádat nebo seskupit uložené položky. V zásuvkách můžete skrýt oblečení, dokumenty a mnoho dalších drobností. V prádelníku uspořádáte oblečení, ručníky, povlečení a další.

Funkční komodu využijete i v dětském pokoji. Můžete v ní uchovat oblečení a hračky.

Kkomodu lze použít i jako elegantní toaletní stolek. Stačí namontovat zrcadlo na zeď (nebo ho volně položit na komodu,) a uspořádat všechen make-up, kosmetiku a šperky do zásuvek.

Komoda s dvířky a policemi?

Obchod Mebline navíc nabízí krásné komody s dvěřmi. Mají dekorativní a praktickou funkci (idealní na úkryt alkoholu.) Zajimávým řešením je komoda s tvrzeným čelním sklem, za které můžete vystavit všechny suvenýry, fotografie či oblíbenou sbírku knih.

Komoda LANCO

V obývacím pokoji budou užitečné nízké komody, které budou perfektně sloužit jako komoda pod televizor. Praktické komody využijete ve všech místnostech!

Na co se zaměřit při koupi komody?

Pokud vám záleží na funkčním nábytku, ve kterém můžete ukládat oblečení a předměty, měli by jste se zavěřit na klasické komody s prostornými zásuvkami. Když však hledáte reprezentativní kousek, který bude sloužit jkako bar či vytrína, bude dobrým řešením komoda s prosklenými dvířky a LED osvětlením.

Komoda PIANO

Komody s nohami, závěsné, se zásuvkami i bez nich – to vše najdete v široké nabídce eshopu Mebline.