Kategorie: Interiér

Zařízení pokoje pro teenagera není jednoduchý úkol. V tomto případě bychom se při aranžování interiéru měli řídit nejen svými představami, ale také zájmy majitele pokoje.

Možná se naše dítě rozhodne pro neutrální interiér bez motivů. Ale třeba tomu bude úplně naopak a před námi bude stát úkol vyzdobit pokoj pro fanouška fotbalu, hudebníka, nebo budoucí módní návrhářky.

Při aranžování pokoje nesmíme zapomenout na to, že bude plnit více funkcí. Bude to místo nejen pro učení se a spánek, ale také prostor, ve kterém bude naše dítě odpočívat, setkávat se s přáteli, nebo rozvíjet své talenty a provozovat koníčky. Jeho pokoj má teda být jeho královstvím a bezpečným místem.

Stejně důležitý, kromě barev a doplňků, je nábytek. Abychom správně vybrali, nemůžeme se řídit pouze vzhledem, ale také funkčností. Řešením, které si určitě zaslouží vaši pozornost, je systémový nábytek, který umožňuje vybrat díly podle individuálních potřeb teenagera. Pestrobarevný, ale i decentní systémový nábytek nabízí internetový obchod Mebline. Na internetové stránce www.mebline.cz si z řady možností bez problémů vyberete tu správnou sestavu nábytku, který určitě splní požadavky vašeho dítěte.

Moderní nábytek do dětského pokoje NEMO 3

Levný nábytek do dětského pokoje NEMO 4

Nejdůležitější částí každého pokoje, nejen mládežnického, je postel. Není to jen místo pro spánek. Je to místo, kde budou naše teenagerky celé hodiny poslouchat hudbu, telefonovat, číst knížky nebo pracovat na počítači. Také uvidíte, jak často se i učení přesune od psacího stolu do postele, která musí být pohodlná. Jedno nebo dvoulůžková, klasická nebo patrová. Ať si tedy dítě samo vybere nábytek, který bude určitě nejvíce používat.

TN14 Lůžko 90 s matrací TENUS

Z12 - Postel 90 ZONDA

Velká skříň je v pokoji nepostradatelná. Potřeba nového oblečení se zvyšuje spolu s věkem, hlavně u děvčat. Už malé holčičky mají rády módu a nové oblečení a teenagerky se bez něj už neumí obejít. Takže přiměřeně velká skříň, do které se vejdou všechny části oblečení našeho dítěte, je absolutní minimum.

NE1 Skříň 3D NEMO

Student potřebuje ke svému studiu také psací stůl. Nemusí být velký, důležité ale je, aby plnil svou funkci – takže aby byl pohodlný, dostatečně vysoký, vešel se na něj notebook, sešit a lampička – a práce i studium bude hned o něco příjemnější. Ke stolu vybereme také židli, nejlépe nastavitelnou a náš teenager už může bezpečně studovat a nemusíte se obávat o jeho zdraví.

NE11 Psací stůl NEMO

TN10 Rohový psací stůl TENUS

Kus nábytku, který doplní pokojovou sestavu, je regál. Teenager do něj uloží jak knížky, tak cd a dvd disky, rámečky s fotografiemi, nebo dózy na různé drobnosti a všechno ostatní, co potřebuje.

LD6 - Regál 4D LIDO

Pokud zbude ještě dostatek místa, můžeme se zamyslet například nad gaučem, posezením pro přátele našeho dítěte, nebo toaletním stolkem pro mladou dámu. Je důležité, aby byl tento pokoj místem, kde se bude naše dítě cítit dobře a rádo se do něj vracet.