Kategorie: Interiér

Na trhu najdete široký výběr nábytku na odpočinek, vybaveného různými rozkládacími mechanismy. Při výběru toho správného kusu nábytku zohledňujeme jeho estetiku, rozměry, vybavenost v podobě například pohyblivých podhlavníků a také způsob rozložení pohovky. V tomto článku diskutujeme o nejoblíbenějších mechanismech používaných v čalouněném nábytku.

Internetový obchod s nábytkem Mebline.cz nabízí rozmanitý výběr rozkládacích sedacích souprav, rohových sedacích souprav a rozkládacích pohovek. Před nákupem se vyplatí pečlivě prozkoumat, jak konkrétní model funguje. Každé řešení má své výhody a nevýhody, které jsou uvedeny níže.

Mechanismus „vozík” a systém „DL”

Oblíbený mechanismus typu "vozík" spočívá ve vysouvání spací plochy zpod sedáku. Rozkládací pohovka má kolečka, která značně usnadňují rozkládání. V případě systému DL přitáhněte sedák směrem k sobě a poté sklopte opěradlo. Získáme tak pohodlnou plochu na spaní. Takový mechanismus byl použit v pohovce Cameron. Tento kus nábytku má úložný prostor pro lůžkoviny a je mimořádně pohodlný při každodenním používání.

Pohovka CAMERON

Pohovka s belgickým systémem

Tento typ nábytku lze složit téměř jedním pohybem ruky, aniž byste museli zápasit s těžkými konstrukčními prvky. Gauč se vysouvá zpod sedáku a zvětšuje tak plochu na spaní. Na tomto principu např. Pohovka LARUS, potažená vysoce kvalitní látkou - tento kus nábytku je ideální do pokoje pro hosty.

Pohovka LARUS tivoli 77

Jak funguje mechanismus „klik klak”?

Tento oblíbený systém se již léta používá u rozkládacích pohovek a nyní i u moderních rozkládacích pohovek. Pro rozložení nábytku stačí zvednout sedák a po zaslechnutí charakteristického „cvaknutí“ jej opět spustit. Spolu s opěradlem tvoří pohodlnou plochu na spaní. Příkladem použití mechanismu "klik klak" může být nadčasová pohovka NIAGARA čalouněná kvalitní látkou Modern. Nábytek má velký kontejner na lůžkoviny a je dostupný v různých barvách.

Klasický gauč NIAGARA Kronos 22

Systém „delfín”

Rohové sedací soupravy jsou často vybaveny systémem „delfín“. Pro rozložení rohu stačí zatáhnout za madlo pod sedadlem, vytáhnout postel vybavenou speciálními kolečky a jemně ji nadzvednout. Nábytek pro odpočinnkový čas tohoto typu má obvykle prostorný úložný prostor pro lůžkoviny. Příkladem je model DOMINO potažený odolným potahovým materiálem (k dispozici v různých barvách).

Rohová sedačka DOMINO cashmere 22

Jaký skládací mechanismus pro čalouněný nábytek je nejlepší?

Je to individuální záležitost. Než učiníte konečné rozhodnutí, je třeba zvážit několik věcí:
- zda má být rozkládací kus nábytku používán denně jako postel v ložnici nebo je určen pro příležitostné použití hosty
- pokud hledáme pohovku s funkcí spaní do dětského pokoje, vyplatí se zvolit lehký a skladný model
- pozor na velikost ložního prostoru - některý rozkládací nábytek tento typ kontejneru nemá.

Máte-li jakékoli dotazy nebo pochybnosti, vyplatí se výběr konzultovat s odborníky. Vítejte na Mebline.cz!