Kategorie: Interiér

Retro styl je nadčasový design, který nikdy nevyjde z módy. Tato estetika odkazuje na minulá léta a je také známá jako vintage. Může mít mnoho verzí, které staví – více či méně – na starých, složitých prvcích interiérového designu.

V tomto článku vám řekneme, jak zařídit elegantní pokoj pro mládež v retro stylu, a přitom představíme pár moderních prvků. Nebude chybět krásný, pečlivě vyrobený nábytek, elegantní židle s područkami, pohodlné postele a psací stoly, které vypadají jako staré sekretáře. Doporučujeme Vám číst!

FINEZJA – jedinečný nábytek do pokoje pro teenagery

Jedním z návrhů internetového obchodu mebline.cz je nadčasový systémový nábytek FINEZJA, který je výborným základem pro retro doplňky. Sestava obsahuje dvoudveřovou skříň na oblečení, prostornou knihovnu se zásuvkami, závěsnou polici a velký psací stůl, na který se vejdou všechny potřebné drobnosti a vzdělávací materiály.

Sestavu se vyplatí doplnit o postel ze stejné kolekce a vysokou knihovnu. Pozoruhodný je také toaletní stolek se zásuvkami, který lze využít jako psací stůl v malém interiéru. V ložnicovém rohu se bude hodit noční stolek a úložný prostor na lůžkoviny. Nábytek FINEZJA je dostupný ve dvou barevných variantách.

Moderní studentská sestava FINEZJA 8

Zajímavou alternativou k tradiční dřevěné posteli je SUMATRA - kovový model dostupný v bílé a černé barvě. Takový kus nábytku bude vypadat fantasticky v místnosti zařízené v retro stylu. Stačí přidat elegantní doplňky - noční lampičku se stínidlem z měkkého materiálu, koberec s geometrickým nebo květinovým vzorem, nástěnný obraz nebo hodiny v retro stylu. Ten správný ráz nábytku dodáte instalací například mosazných úchytek.

Kovová postel SUMATRA 90x200 bílá

Nábytek EVORA – nadčasová krása uvnitř

Šatní skříně, komody a knihovny z kolekce EVORA osloví lidi, kteří si váží aranžmá s duší. Sestava obsahuje šatní skříň se zrcadlem, dva noční stolky, postel a komodu na spodní prádlo. Celý je vyroben z kvalitní nábytkové desky. Výrobce Helvetia nabízí několik modelů skříní a postelí EVORA - díky tomu si sestavu přizpůsobíte vlastním preferencím a specifičnosti místnosti. Můžeme si vybrat ze dvou barev - jasan abisko nebo tmavě zelená s dopňky v odstínu dub lefkas. Prvky v barvě přírodního dřeva dodají aranžmá útulnost a teplo. Dekor můžete obohatit také o vitrínu s LED podsvícením ze stejné kolekce. Nábytek se bude skvěle vyjímat ve společnosti efektního štuku na stěně.

Ložnice EVORA 1 zelený / dub lefkas

V pokoji pro teenagera se bude hodit i pohodlná pracovna s místem pro psací stůl a poličku nebo police na odkládání knih. Jedním z návrhů našeho internetového obchodu je stylový psací stůl CLOE připomínající sekretář. Nábytek vybavený kovovými nožičkami a úchytkami bude dokonale ladit se systémem EVORA. Hned vedle psacího stolu umístěte pohodlnou dřevěnou židli (například model s kulatým, prohnutým opěradlem či područkami) nebo modernější kus nábytku – v tomto případě by se skvěle hodila čalouněná židle K365 zdobená prošíváním.

Psací stůl CLOE zelená

Židle K365 tmavě zelený

Nábytek SOUL – interiér s duší

Pro milovníky vintage stylu a také všechny, kteří milují design 50. a 60. let, představujeme mimořádnou kolekci nábytku SOUL. Proč je to tak výjimečné? Na jedné straně zaujme jednoduchou formou charakteristickou pro minulá desetiletí, na straně druhé potěší oko originálním dekorem na čelech skříněk. Motiv šachovnice se k tomuto typu aranžmá skvěle hodí. Celý je vyroben z matné laminované nábytkové desky a černých kovových úchytek. Antracit dokonale ladí s barvou přírodního dřeva.

Obývací stěna SOUL 2

Sestava SOUL obsahuje stojací vitrínu s LED osvětlením (volitelně), prostornou komodu a TV skříňku. Dle potřeby lze sadu doplnit o další prvky z kolekce. Trochu moderního šmrncu dodáme umístěním psacího stolu OLIER na kovovém rámu. Nábytek je vybaven funkcí tichého dovírání. Elegantní židle DOMINIC s područkami, vyrobená z bukového dřeva, se bude skvěle vyjímat hned vedle psacího stolu. Opěradlo a sedák jsou potaženy kvalitní čalounickou látkou.

Psací stůl OLIER OE1 dub artisan / černá

 

Židle DOMINIC french velvet 685

Jak vytvořit pohodlnou odpočívárnu? Můžete si vybrat dřevěnou nebo čalouněnou postel nebo rozkládací pohovku. Příkladem je elegantní pohovka LENA s polštáři a kontejnerem na lůžkoviny. Nábytek nabízí velkou spací plochu o rozměrech 190x144 cm.

Pohovka LENA

Dekor se sestavou SOUL v hlavní roli doplní plakáty a grafika inspirovaná 60. a 70. léty, dále zelené řezané rostliny, designová lampa nebo květináč.

Retro interiéry působí velmi atmosféricky, evokují vzpomínky a podporují relaxaci. Umožňují kombinovat staré s moderním.

Zařizujete pokoj pro mládež v retro stylu? Zde je několik tipů:

- barvy - tlumené hnědé, béžové, jemné šedé, lahvově zelené, černé a bílé budou fungovat nejlépe; světlé barvy prostor opticky prosvětlí a dodají mu lehkost; pro trochu oživení dekoru můžete směle použít prvky v kontrastní barvě (červená, tyrkysová, oranžová atd.);
- nábytek - skvělým doplňkem aranžmá ve stylu retro a vintage jsou čalouněné židle a křesla a také nábytek v barvě dřeva;
- jedinečný vzhled interiéru získáte díky doplňkům - závěsům z ušlechtilých materiálů, bujné vegetaci, krystalům, dekoracím s reliéfy, vinylovým deskám, zrcadla nebo jemným textiliím;
- co podlaha? parkety nebo prkna (nebo panely napodobující přírodní dřevo);
- co na zdi? bílá barva nebo vzorovaná tapeta.