Kategorie: Interiér

Obývací pokoj s centrálně umístěnou pohovkou nebo rohovým gaučem je místem, kde relaxujeme, přijímáme hosty a trávíme čas s rodinou. Kam umístit pohovku tak, aby prostor zůstal plně funkční, je určeno několika faktory: velikost místnosti, styl uspořádání obývacího pokoje a individuální preference členů domácnosti.

Pohovka v otevřeném interiéru

V moderních domech a bytech se často zaměřují na otevřené prostory ve kterých je obývací pokoj kombinován s kuchyňským koutem a jídelnou. V tomto případě pohovka umístěná kolmo ke zdi opticky oddělí kuchyň od obývacího pokoje a my získáme útulnou zónu pro relaxaci.

Poloha pohovky uprostřed místnosti se také doporučuje, pokud je místnost dlouhá. Tímto způsobem rozdělíme prostor na dvě funkční a mnohem útulnější zóny. Pokud máte v úmyslu postavit gauč zády do jídelny nebo kuchyně, věnujte pozornost tomu, zda váš model má zadní část obitou tkaninou, jako například pohovka do obývacího pokoje Avalon.

Pohovka Avalon

Gauč nebo dva?

V prostorných interiérech vypadají dvě pohovky, uspořádané kolmo nebo proti sobě, fantasticky..To je skvělé řešení, pokud často přijímáme hosty. Toto uspořádání nábytku upřednostňuje dlouhé rozhovory a umožňuje každému cítit se pohodlně. Příkladem nadčasové pohovky, která bude fungovat v mnoha moderních a klasických uspořádáních, je model AMBER. Je to pohovka s funkcí spánku, vybavená sadou polštářů a praktickým kontejnerem na ložní prádlo.

Rozkladaci pohovka Amber

V obchodě Mebline.cz najdete široký výběr pohovek do obývacího pokoje v různých provedeních a barvách.