Kategorie: Interiér

Nábytek s lesklými čely, korpusy a deskami vděčí za svou obrovskou popularitu modernímu designu a eleganci, se kterou jsou jednoznačně spojovány. Aby však zachovaly svůj výjimečný vzhled po mnoho let, měly by být řádně ošetřovány. Prach, otisky prstů, skvrny, šmouhy a jiné nečistoty způsobují, že povrch se stává neestetickým. V tomto článku poradíme, jak odstranit špínu z lakovaného nábytku, jak osvěžit lesk a zabránit poškození lesklých čel v obývacím pokoji, kuchyni či jiné místnosti v domě. Dále představíme několik moderních modelů nábytku s vysokým leskem, které se hodí do mnoha současných aranžmá.

Elegantní komody

Prvním z návrhů internetového obchodu Mebline.cz je unikátní bílá komoda DONE. Komoda RTV Done Bílá/Bílý Lesk se vyznačuje jednoduchým, minimalistickým designem a vysokolesklým povrchem. Díky tomu se perfektně hodí do interiérových trendů a dodává místnosti elegantní charakter. Bílá barva činí komodu univerzální a vhodnou pro různé uspořádání. Při její výrobě byla použita pevná nábytková deska. Komoda se skvěle hodí do obývacího pokoje nebo mládežnického pokoje. Jak se starat o lakovaný povrch takového nábytku

 Komoda RTV DONE 200 bílý lesk

Především je třeba se vyhnout hrubým houbičkám, kartáčům a čisticím prostředkům s abrazivními částicemi, které by mohly poškrábat čelo nebo desku. Doporučuje se pravidelné leštění nábytku měkkým hadříkem, a při odolných nečistotách lze sáhnout po vlhčeném hadříku.

Bílý nábytek s vysokým leskem je oblíbený již mnoho let. Jedním z návrhů je komoda QIU. Komoda QIU je určena pro ty, kteří ocení kombinaci estetiky s funkčností. Její minimalistický design s charakteristickým frézováním na čelech jí dodává jedinečný charakter a dokonale zapadá do moderních aranžmá. Bílá barva v kombinaci s lesklým povrchem skvěle rozjasní a opticky zvětší prostor.

 Komoda QIU 150 bílý lesk

Bohužel veškeré nečistoty jsou na bílém nábytku velmi viditelné. Otisky prstů, skvrny, šmouhy a jiné nečistoty lze odstranit měkkým hadříkem navlhčeným vodou. Je třeba být opatrný s silnými čisticími prostředky – alkohol nebo aceton mohou trvale poškodit lakovaný povrch nábytku a způsobit například jeho zmatnění. Chcete-li se zbavit odolné skvrny, použijte jemné mýdlo nebo trochu mycího prostředku.

Zajímavým návrhem našeho e-shopu je také elegantní komoda FLORES s dubovými vložkami. Má funkci tichého zavírání a kovové úchytky. Tento nábytek bude ideálním doplňkem reprezentativního obývacího pokoje nebo útulné ložnice. Pojme mnoho drobností. Když se na ní objeví nečistoty, můžete vyzkoušet některý z dostupných přípravků určených k péči o lakované povrchy.

Komoda FLORES FS06 dub castello / bílý lesk

Moderní obývací stěny s vysokým leskem

Na Mebline.cz najdete různorodý výběr výjimečných obývacích stěn s vysokým leskem. Jedním z návrhů je model CALABRIA v černé barvě. Čím se vyznačuje? Lehkou konstrukcí, geometrickými tvary a funkčností. Sestava zahrnuje šest závěsných skříněk. Pokud se na povrchu nábytku objeví prach, stačí jej vyleštit měkkým, suchým hadříkem. Tímto způsobem obývací stěna znovu získá svůj lesk.

Obývací stěna CALABRIA 1 černá / černý lesk

Hledáte stylový nábytek do obývacího pokoje? Podívejte se na originální kolekci GOVI. Najdete zde TV komody a prostorné vitríny. Moduly GOVI jsou vybaveny systémem push-click. Matné korpusy jsou kombinovány s čely s vysokým leskem. Tento moderní nábytek se hodí k mnoha interiérovým stylům. Bílá barva rozjasní uspořádání a dodá mu lehkost. Aby se sada GOVI vždy prezentovala bezchybně, očistěte nábytek vlhkým hadříkem a poté jej osušte, aby se odstranily případné šmouhy.

Obývací stěna GOVI 4A bílá / bílý lesk

Bílá versus černá

Mezi našimi návrhy najdete také černou obývací stěnu BAROS s osvětlenými vitrínami a širokými TV komodami. K její výrobě byla použita kvalitní laminovaná nábytková deska a tvrzené sklo. Sestava zahrnuje také dvě závěsné police, které lze namontovat na mediální stěnu v obývacím pokoji.

Obývací stěna BORA 10 černý lesk

Jak čistit nábytek s vysokým leskem?

Obvykle stačí měkký hadřík a trochu vody. Při těžko odstranitelných nečistotách se vyplatí použít několik kapek jemného mycího prostředku nebo mýdla. Můžete také vyzkoušet specializovaný přípravek na péči o nábytek s vysokým leskem. Nejdůležitější však je, aby se po odstranění špíny povrch důkladně osušil suchým mikrovláknovým hadříkem nebo papírovým ručníkem.

Čemu se vyhnout?

Za prvé, silným čisticím prostředkům s alkoholem nebo jinými látkami škodlivými pro jemný povrch nábytku.

Za druhé, příliš velkému množství vody, která může proniknout do nábytku a způsobit nevzhledné otoky nebo skvrny.

Za třetí, hrubým houbičkám, drátěnkám a tvrdým kartáčům, které poškrábou lesklý povrch.

Mezitím obrovský výběr elegantního a moderního nábytku s vysokým leskem najdete v nabídce e-shopu Mebline.cz – zveme vás!