Kategorie: Interiér

Mnoho lidí se bojí stylizovat nábytek s převahou bílé, s předpokladem, že takový interiér může být studený, banální a nepřátelský.

Takové riziko samozřejmě existuje, ale při správném výběru dekorativních prvků se mohou bílé interiéry snadno stát oázou domácího tepla, pohodlí a pohostinnosti. Vše, co potřebujete, jsou dopňky vyrobené z materiálů v barvách dřeva, které okamžitě rozbíjí charakter dominantní bílé barvy a dávají interiéru trochu větší útulnost.

szafy3

Skříň PRESTO

Bílý interiér lze porovnat s čistým plátnem - nejsme omezeni žádným barevným schématem, proto můžeme volně měnit dekorace v závislosti na sezóně, svátcích nebo náladě. Přivítejte jaro se sladkými pastelovými barvami, oblékněte námořní styl v létě, podzim v barvách padajících listů a v zimě se zabalte se do červené. Taková svoboda prostě nemůže být nudná.

lux3

LUX 3

Uspořádání jednobarevných interiérů je spojeno s určitým rizikem – jestliže špatně doplníme odstíny a textury, bude výsledek nudný a monotónní. Je dobré nechat oči „odpočívat“ a jednoduchým řešením je přidání jiné barvy, která přeruší monotónnost bílé. Někdy postačí obyčejný černý fotorámeček, černobílý vzor na koberci, jindy je třeba rozbít bílou barevnou komodou či polštářem. Pravidlem je – netopit se v bílé!

presto200

PRESTO 200

Nic nedodá interiéru velkolepý efekt jako dominance bílé, rozbité živým, jasným odstínem jiné barvy! Takové řešení je nejen módní, ale i hravé. Pokud se obáváte, že vaše bílá kuchyň bude vypadat jako ta nemocniční, osvěžte ji kachličkami v krvavé červené, olivově zelené – pomůže i jinak barevná lednice. Skvělý trik je zcela určitě výmalba jedné stěny na výraznou barvu, přidáním polštářů v jiné barvě, atd.

singiel260

SINGIEL 260

Mnoho lidí se vyhýbá bílému nábytku, hlavně pro jeho chování vůči nečistotě. Kdo by chtěl pouze uklízet, že? Takové obavy nejsou jen u lídí s malými dětmi či domácími mazlíky, kterým bych doporučila opravdu tmavší materiály. To však neznemená, že se máte svého snu o bílé, čisté vzdát. Jednoduše zvolte materiály, které se dají lehce omýt či vyprat. Dnes je čištění skvrn, úplně na jiné úrovni.

barry

Sedačka BARRY

Bílá je absolutní základ ve skandinávském stylu. Interiéry inspirované trendy z dalekého severu jsou světlé, svěží a díky vhodným doplňkům mohou být i útulné a pohodlné.

pinterest

Obr.: PINTEREST

Bílý nábytek je vynikající, když chcete nechat vyniknout extravagantním stěnám. Tmavší, odvážnější barvy mohou být ohromující, zejména v malých prostorech a bílý nábytek je nejsnažší způsob, jak rozjasnit tmavou místnost.

vigo

VIGO

Kdo říkal, že černá zeď v obývacím pokoji je špatný nápad?

luna

LUNA B

Bílý nábytek skvěle vynikne i na moderních stěnách z dekorativního kamene, populárního betonu nebo na tapetě napodobující cihly.

pinterest2

Obr.: PINTEREST

Bílý koupelnový nábytek je už OUT? Velký omyl! V kombinaci s dlaždicemi napodobujícími dřevo a různými odstíny šedé, mohou bílé skříně vytvořit vkusné, elegantní a čisté prostředí.

lupo