Kategorie: Interiér

Filozofie minimalismu je přítomna téměř ve všech sférách života. Je to reakce na konzumerismus a „maximalismus“ připisovaný zejména americké kultuře.

Nábytek hraje klíčovou roli v minimalistickém uspořádání. Zde budou fungovat jednoduché a funkční modely v tlumených barvách (bílá, černá, šedá, béžová, grafitová). Minimalismus nemá rád nadbytečné předměty, takže zapomeňme na přeplněné police, regály a parapety.

Čím méně vystavených předmětů, tím lépe, což však neznamená, že se musíme zcela vzdát doplňků. Interiérové trendy jsou pro nás, ne my pro ně, takže pokud chceme na osvětleném místě vystavit exotickou masku přivezenou z dovolené, pojďme to udělat!

Obyvaci stena Deco

Jaký nábytek pro minimalistický obývací pokoj?

Příkladem funkčního nábytku do obývacího pokoje, který se vyznačuje jednoduchou formou a vynikající kvalitou, je nástěnná jednotka DECO. Můžeme si vybrat, mj. černé nebo bílé čelní plochy s matným nebo vysokým leskem. Součástí sady je komoda RTV, dvě závěsné skříňky a nástěnná police. Ústředním bodem obývacího pokoje je pohovka. Rozkládací pohovka AMERICAN potažená odolnou moderní látkou se hodí k elegantnímu nábytku.

Pohovka Amerykanka 2

Při zařizování místnosti v souladu s pokyny minimalismu bychom měli mít na paměti, že i na nejmenším detailu záleží. Příliš intenzivní barvy a velké množství vybavení může vnést aranžérský chaos. Prostor by měl být optimálně zařízený a jasný.

Minimalismus má mnoho jmen

Mnoho současných aranžmá, včetně půdní a průmyslové, dokonale zapadá do minimalistického trendu. Na jedné straně vytváříme téměř asketické interiéry, v nichž dominují chladné barvy a konstrukce nábytku se mísí se stěnou, na druhé straně najdete příklady aranžmá obohacených o designovou lampu nebo věšák na kabáty. Bez ohledu na to, která tvář minimalismu je k nám blíže, lze na Mebline.cz najít několik inspirací pro aranžmá!