Kategorie: Interiér

Téměř každý sní o tom, že ho probudí ranní paprsky slunce, uvidí moře, jezero, hory nebo alespoň několik stromů přímo z postele. Realita je bohužel často trochu jiná než naše sny. Což neznamená, že to musí být špatné.

Jak můžete nahradit nedostatek okna?

Občas absence okna není vůbec na škodu. Zaprvé zmizí problém světelného znečištění. Okny často do ložnice vchází světlo z pouličních lamp, měsíční světlo, které poklidný spánek často velmi ruší. Jedná se o velmi časté příčiny poruch spánku, které řeší ložnice bez okna (i když to není jediné řešení). V noci to tedy není až tak velký problém, ale když přijde ráno, může tmavá ložnice bez přirozeného světla negativně ovlivnit vaši psychickou pohodu.

Jak se tomu vyhnout? Nejprve určitě pomocí vhodné světlé barvy stěn. Pokud někdo nesnáší bílou barvu, vytvořte alespoň barvy pastelové. Dalším důležitým prvkem je umělé osvětlení. Velké lustry a lampy se silným osvětlením se v ložnici nedoporučují. Lampy s možností směrování světla budou dokonalým řešením, přičemž každé z nich může být nasměrováno jiným směrem. V ideálním případě na každou stěnu (pokud jsou čtyři) a společně se světlými barvami budou dokonale odrážet a rozptylovat světlo. Podobnou roli může hrát stojací lampa s velkým stínidlem z papíru nebo mléčného skla umístěná v rohu ložnice. Žárovky doporučujeme v teplých odstínech. Jako velké plus oceníte prosklené dveře, které mohou přivést dostatek denního světla v případě, že v druhém pokoji, již světlo je.

Nábytek do ložnice CALABRIA 13

Ložnicový nábytek Calabria - stojí určitě za pozornost. Světlé barvy a lesklé struktury budou dobře fungovat a rozzáří celou ložnici. Barvy této série - bílá, šedá, světlé dřevo - dávají velký prostor barevným doplňkům (polštáře, stínidla na lampy nebo rámečky na fotografie můžete tedy zvolit v jakékoliv barvě).

Jak zvětšit malou ložnici?

Pokud je to možné, dejte skříň na chodbu, ne do ložnice. Tím získáte spoustu prostoru. Je dobré si uvědomit, že v malých místnostech se musíte držet zásady: „Čím méně, tím lépe“. Stejný princip platí i pro ozdobné předměty a ozdoby (různé figurky, vázy, suvenýry, vycpaná zvířata nebo nespočet fotografií). Jejich absence činí ložnici světlejší a prostornější.

Stylová ložnice DENVER

Díky výše uvedené barvě stěn a vhodnému osvětlení se ložnice zdá také větší. Světlé barvy odrážejí světlo a tmavé jej pohlcují (interiér vypadá útulněji, ale také menší). Když už mluvíme o malých prostorech - zrcadla vám také pomohou opticky zvětšit místnost, zvláště ta vysoká. Mohou již zasané do šatní skříně (naprř.: šatní skříň Vera) nebo můžete zrcadla volně zavěsit (vodorovně nebo svisle). Zrcadlo vytvoří hloubku, díky níž bude ložnice vypadat prostornější.

Ložnice LYKKE

Hloubku interiéru může vytvořit také fotografie (foto-tapeta) s vysoce kvalitním tiskem a správně vybraným motivem. Různé druhy silnic (v lese, parku, v horách, na pláž, přes pole levandulí nebo tulipánů), krajiny z perspektivy (jako z okna mrakodrapu nebo z vrcholu řeckého ostrova) nebo architektonické prvky ( jakoschody nahoru nebo chodby) budou fungovat skvěle.

Malá ložnice bez okna, tak nemusí být vůbec děsivá

Jak vidíte, nedostatek okna a malý prostor neznamená, že nemůžete vykouzlit světlý prostor, pozitivní atmosféru a útulno. Je třeba si uvědomit, že absence okna znamená také omezenou cirkulaci vzduchu. Bude nutná adekvátní ventilace, pravidelné větrání matrace na čerstvém vzduchu a také kontrola vlhkosti, která zajistí správné dýchání a zdravý spánek.

Podívejte se na náš nábytek do ložnice v našem e-shopu.