Blog Mebline
Kategorie: Uncategorised

Spánek hraje v lidském životě klíčovou roli. Spíme asi 1/3 dne. Během této doby se tělo regeneruje a ráno je připraveno na další den výzev. Nic nezkazí zdravý noční odpočinek více než neustálé probouzení se, například kvůli nepohodlné posteli nebo příliš tvrdé nebo příliš měkké matraci. V internetovém obchodě mebline.cz najdete elegantní nábytek a doplňky do ložnice, které vám zajistí ten nejvyšší komfort užívání.

Jak přizpůsobit matraci své váze? Jaký je rozdíl mezi modelem Bonnell a modelem multipocket? Doporučujeme vám přečíst si tento článek!

Čalouněná postel s bonellovou matrací

Matrace Bonnell je oblíbeným a osvědčeným řešením pro lidi, kteří si cení pohodlí. Často se doporučuje pro těžší uživatele, protože optimálně podpírá jednotlivé části těla. Díky tomu se vyhnete nepříjemnému pocitu ponoření se do postele, který může mít za následek ranní bolesti šíje a páteře. Důležité také je, aby matrace měla odpovídající tvrdost. Bez ohledu na váhu osoby se nedoporučuje používat matraci, která je velmi tvrdá nebo příliš měkká. Nejlepší možností jsou středně tvrdé modely. Osoby vážící více než 80 kg by se navíc měly vyhýbat tenkým pěnovým matracím – ty lze použít do dětských pokojů.

Na Mebline.cz najdete kontinentální postele s matrací v ceně, stejně jako matrace se standardními rozměry, které lze snadno přizpůsobit vašemu rámu. Jedním z návrhů je kontinentální postel CAMEO potažená kvalitní potahovou látkou. Tento model se bude hodit do každého moderního i klasického interiéru. Má měkké čelo, které napomáhá večerní relaxaci s knihou nebo oblíbeným televizním seriálem. Materiál čalounění je příjemný na dotek a mimořádně elegantní. Postel je vybavena bonellovou matrací a tzv topper, tedy tenčí topper matrace. Toto řešení bude fungovat pro každého – i v ložnici, kterou používá starší nebo těžší člověk. Ve velkém kontejneru na lůžkoviny je dostatek úložného prostoru.

Kontinentální postel CAMEO 80x200 levá monolith 62

Atmosférické a pohodlné

Pozoruhodná je také velká postel ABERT, která bude perfektním doplňkem dvoulůžkové ložnice. Potaženo pevnou látkou MAGIC VELVET (k dispozici v různých barvách) bude sloužit mnoho let při zachování bezvadného vzhledu. Měkké čelo postele zdobí jednoduché prošívání. Stejně jako model CAMEO má postel z této kolekce také dobrou matraci Bonnell a topper. Do dvojité truhly můžete uložit lůžkoviny, bytový textil a mnoho dalších věcí. Model ABERT potěší oko skvělým designem, komfortem používání a funkčností.

Zařizujete si moderní, ale útulnou ložnici ve skandinávském nebo japonském stylu? Máte rádi dřevo v interiérech? Prohlédněte si ergonomickou kontinentální postel ROSA. Má čalouněné prvky a vložky v odstínu přírodního dřeva. Pohodlí zajišťuje matrace Bonnell, pěnový potah matrace a prostorné ložní boxy.

Kontinentální postel ABERT 140x200 magic velvet 2216

Spolehlivé kapesní matrace

Tento typ matrací je velmi oblíbený pro svou flexibilitu a bezhlučný provoz. Jsou vyrobeny z oddělených pružin umístěných v kapsách vedle sebe. Zajímavou nabídkou internetového obchodu mebline.cz je hypoalergenní model CALMA se 7 zónami tvrdosti podporující různé části těla (hlava, krk, páteř, boky, stehna, lýtka, chodidla). Tato matrace je oboustranná, což znamená, že ji lze minimálně jednou ročně převrátit a tím prodloužit její životnost a zajistit rovnoměrné používání. CALMA má také snímatelný potah.

Matrace 100x200 CALMA pocket visco

Další možností je pohodlná vícekapsová matrace TUTI s LATEXovou pěnou a kokosovou deskou. Tento model je extrémně flexibilní a použitá kokosová deska má antibakteriální vlastnosti. Obě matrace mají středně tvrdý povrch, což je perfektní řešení pro osoby s hmotností nad 80 kg.

Matrace 120x200 TUTI multipocket latex kokos

Matrace 120x200 TUTI multipocket latex kokos

Na co byste měli pamatovat při výběru dokonalé matrace?

– měkké modely se doporučují pro děti a osoby s hmotností do 60 kg
– středně tvrdé a tvrdé matrace jsou vhodné pro osoby s nadváhou
– při hledání nejlepší matrace do postele byste měli vzít v úvahu individuální preference a zdravotní potřeby
– příliš měkká matrace neposkytne tělu dobrou oporu (spánek na takovém povrchu může působit dojmem propadání se v posteli, což pociťují zejména lidé s nadváhou)
– měli byste se také vyhýbat velmi tvrdým matracím, které způsobují necitlivost rukou nebo nohou kvůli přílišnému tlaku na tyto části těla během spánku.

Doporučujeme vám podívat se na širokou škálu postelí a matrací na mebline.cz!