Kategorie: Tipy a triky

Vybíráte si novou kuchyňskou linku a připadáte si jako Alenka v říši divů? Tento článek je přesně pro Vás!

Jděte na to chytře! Správné měření je základ, a proto nejlépe ve dvou přeměřte místo, kde kuchyň bude stát. Nezapomeňte při plánování skříněk na spotřebiče, které je potřeba do kuchyňské linky zakomponovat. Při správném měření vznikne funkční a praktický prostor.

kuchyne

Sestavu MORENO Lefkas set 9 najdete TADY

U kuchyňské linky potřebujete:

Úložný prostor - základ pohody v kuchyni: Vše v kuchyni má mít své místo, proto při navrhování kuchyně dbejte na dostatečný prostor pro kuchyňské náčiní, pomůcky, roboty, talíře a také úložný prostor pro potraviny, které by měly být odděleně a nejlépe na levém konci kuchyňské linky.

TIP.: Nevíte si rady s věčně rozházenými příbory, noži, apod.? Dnes jsou k dostání různé šuplíkové vsuvky, které pomůžou zachovat pořádek a zároveň poskytnou praktické úložiště na kuchyňské pomůcky.

kuch2

Sestavu MORENO Picard set 2 najdete TADY

Pracovní prostor - aneb kde mám krájet?

Tento prostor je převážně mezi dřezem a sporákem. Zde je vhodné zvolit správnou pracovní desku, která umožní dostatečný prostor pro vaše kuchařské nadání. Pod ní by měly být všechny praktické věci na vaření, aby byly stále po ruce.

Mycí prostor

Dřez je důležitým bodem ve vaší kuchyni. Je třeba brát ohled na umístění a jeho správnou funkci. Vhodné je myslet i na místo vedle něj, kde je často potřeba dát odkapávač.

TIP.: Kuchyňské baterie jsou nedílnou součástí dřezu. V dnešní nabídce je jich nepřeberné množství! Velmi funkční a praktické jsou baterie s vysunovací sprchou, které poskytnou více pohodlí při mytí.

drez

Pokud si kuchyňskou linku zařizujete sami je důležité vše dobře a správně přeměřit, případně si udělat i orientační nákres a protobrat ho s více lidmi. Zaměřte při plánování rozvody vody, odpadu, plynu a nezapomeňte na elektrické přípojky. Také si rovnou ujasněte, kde mají stát spotřebiče.

Tvar a barva kuchyňské linky záleží na vašich preferencích a parametrech. Je jasné, že každý prostor je jiný a je třeba brát ohled na dostatek místa pro pohodlný provoz vaší kuchyně. Barevných variant je mnoho a záleží pouze na vašich představách a možnostech. Materiály jsou buď dřevo, dýhy a laminátové dřevotřísky, které propůjčí kuchyni svůj vzhled.

TIP.: Moderní linka je praktická linka, ač se Vám třeba linka líbí, volte hlavně dle její praktičnosti, která vnese do vaší kuchyně klid. Pokud Vám učarovala jedna z našich kuchyní, není nic jedoduššího, než si vyrat z našich sestav nebo dle svých požadavků vyberte z jednotlivých skříněk.

kuch3

Sestava MORENO Black set 7 najdete TADY

Tento článek napsala Klára Kultová © MEBLINE.CZ