Kategorie: Tipy a triky

Každý, kdo plánuje zařízení dětského pokoje, velmi rychle si všimne toho, jak rychle roste také celková cena tohoto záměru. Poradíme vám, jak zařídit hezký pokojíček za přijatelnou cenu.

Neutrální barva stěn

Může se vám zdát, že světlé, neutrální barvy jsou pro dětský pokoj příliš smutné. Pokud ale máte omezený rozpočet, nenechte se unést fantazií a nemalujte stěny kontrastními barvami, ani je nepolepujte tapetami s kočičkami, autíčky nebo srdíčky. Intenzivní barvy a výrazné vzory se rychle dětem omrzí a budou chtít změnu a vy se přece snažíte ušetřit. Lepší volbou proto bude bílá, ať už jasná nebo pastelová, dozdobená například nástennými nálepkami, které je možné kdykoliv odlepit a nepoškodit stěnu. Kromě toho, v dětském pokoji se v následujících letech jistě shromáždí spousta barevných hraček a příslušenství, takže určitě v něm barvy nebudou chybět.

Tabulovo-magnetická barva

Konec skvrn po křídách a pastelkách na stěnách. Tabulovo-magnetická barva je moderní a neobvykle praktické řešení, které rozvíjí kreativitu vašeho dítěte...a ušetřite také na papírech na kreslení. Kromě obrázku se na stěně mohou nacházet také data ruzných historických událostí, abeceda, matematické vzorečky a desítky jiných poznámek, které dítěti ulehčí učení se.

HOUZZ

Systémový nábytek

Systémový nábytek je ideální pro ty, co mají omezený rozpočet. Možnost výběru součástí z jedné série umožňuje koupit pouze nezbytné komponenty a eventuální dokoupení dalšího nábytku později. Je to také šance, jak ideálně sladit nábytek s potřebami vašeho dítěte. Klasická nábytková stěna je možná levnější, ale může se časem ukázat, že některé její části jsou prostě zbytečné a na některé věci zase chybí místo.

Systémový nábytek BREGI sestava 7

Věšák na oblečení

Nemusíte se trápit tím, že si nyní nemůžete dovolit velkou skříň, do které by se vešly všechny věci dítěte. Jednoduché, levné věšáky na oblečení se staly opět populárními a začaly plnit také ozdobnou funkci v interiéru. Věřte, že při troše kreativity se takovéto řešení může stát atraktivní částí pokojových doplňků.

Pinterest

Pohovka se spací funkcí

Pokud koupíte pohovku se spací funkcí, zabijete tak dvě mouchy jednou ranou. Současné modely jsou již většinou dostatečně pohodlné pro spánek, proto mohou plně sloužit jako postel, kterou je ale v okamžiku možné změnit na pohodlné místo pro sezení a zábavy, když naše dítě navštíví kamarádi. A nemusíte tak kupovat další křesla nebo sedačky. Pokud ale nejste fanouškem rozkládacího nábytku, můžete za přijatelnou cenu koupit jednoduchou postel s matrací a ozdobit ji nálepkami nebo technikou decoupage (ubrousková technika) a k sezení sehnat levný sedací vak.

Pohovka TENUS vřes

Kreativní skladování

Jednou z nejdůležitějších věcí, na kterou musíme při zařizování dětského pokoje pamatovat, je různorodost velikostí ukládaných knížek, hraček, kreslících potřeb, kportovního náčiní a jiných věcí, které velmi rychle přibývají. Místo toho, abyste dokupovali další skříně a neekologické plastové koše, rozhlédněte se trochu po internetu a inspirujte se, jak předělat už nepotřebné skříňky nebo papírové krabice tak, aby se staly ozdobou dětského pokoje.

MommoDesign

Výstavka

Každé dítě je malým umělcem a jeho výrobky by měly být důležitou částí výzdoby dětského pokoje. Rámy ale nejsou nejlevnější a děl bude jistě přibývat. Dobrým řešením je proto galerie vytvořená z několika napnutých šňůrek nebo lanek, na které je možné kolíčky na prádlo věšet obrazy vašeho malíře.

Design Improvised

Vlastnoručně zdobená lampa

Obyčejná papírová lampa stojí pár korun a je možné z ní udělat originální ozdobu pokoje, inspirovanou například zájmy dítěte. V každé domácnosti najdete zbytky různých materiálů, fixy, nebo barevný papír a internet je plný zajímavých nápadů. Tak do práce!

Pinterest

Hračky z papíru

Papírové krabice od elektrospotřebičů jsou ideálním materiálem k tvorbě unikátních hraček, které mají mnoho výhod. Jednak ukazujete dítěti, že nedostatek peněz nemusí vždy omezovat a pokud si něco nemůžete koupit, je třeba hledat jiné řešení. Kromě toho, dítě se naučí měnit „odpad” v užitečné věci, rozvíjí si abstraktní myšlení a přemýšlí o ochraně přírody.

Craiglistdad